Range Rover, Yeni Sv Modeliyle Bmw Ve Bentley'e Meydan Okuyor
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
Range Rover, yeni SV modeliyle BMW ve Bentley'e meydan okuyor
Sınıfının en iyisi yeni bir Range Rover modeli, bir dizi yeni teknoloji ve lüks özelliklerle gelecek yılın başlarında yollara çıkacak.
Range Rover, yeni SV modeliyle BMW ve Bentley'e meydan okuyor

Sınıfının en iyisi yeni bir Range Rover modeli, bir dizi yeni teknoloji ve lüks özelliklerle gelecek yılın başlarında yollara çıkacak.

Ancak şimdi tasarruf etmeye başlamanız gerekebilir - çünkü başlangıç ​​fiyatının 171 bin gibi muazzam bir rakam olması bekleniyor - bu, günümüzün nihai SVR modelinden yaklaşık üçte bir daha fazla!

Range Rover, şu anda M5 CS'de görülen ve mevcut SVR'deki süperşarjlı V8 bloğuna göre ekstra 59bhp güç sağlayan 4,4 litrelik çift turbo ünitesiyle tamamlanan, BMW'den temin edilen bir dizi yeni motorla alıcıları cezbetmeyi umuyor. Sekiz ileri otomatik şanzıman da otomobilin 0'dan 62 mil/saat hıza yalnızca 3,8 saniyede çıkmasına yardımcı olmak için SV'ye özel olarak yeniden tasarlandı. Bu, mevcut arabanın 4,5 saniyesiyle karşılaştırılıyor.

Havalı süspansiyon Range Rover Sport'tan geliyor ancak otomobilin altındaki en büyük fark, McLaren 720S'de bulacağınıza benzer yeni bir hidrolik amortisör sistemi.

Bu, Land Rover mühendislerinin büyük yol tutuş avantajları olduğuna inandıkları şeyi getirdi; önceden takılmış takla çubuklarından kurtulmalarına olanak tanırken aynı zamanda gövde kontrolünün yanı sıra otomobilin arazi yeteneklerini de geliştirdi.

Asfalt üzerinde de büyük farklar göreceksiniz; süspansiyon ve amortisörler, genellikle bu kadar büyük bir metal yığınıyla ilişkilendirilen gövde yuvarlanma ve eğimini neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor.

Standart yol sürüş modunda, SV asfalta normal Range Rover Sport'tan 10 mm daha yakındır ve 'SV' modu bunu 5 mm daha azaltır.

23 inçlik karbon fiber jantların tasarımı, Ferrari Stradale ve Ford GT'nin altında bulunanlarla aynı firmadan geliyor. Önceki dövme alüminyum kaplamalı SVR'nin boş ağırlığını 35 kg azaltan bir tasarım elde ettiler.

440 mm genişliğindeki frenlerde de bol miktarda karbon fiber kullanılıyor; bu frenler şimdiye kadar bir seri üretim otomobilde görülen en büyük frenler. Diskler ayrıca fren kuvvetini yüzeyleri boyunca daha eşit bir şekilde dağıtabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ayrıca araç 'SV' modunda sürüldüğünde virajlarda yol tutuşunu iyileştirdiği iddia edilmektedir.

Hayvan derisi içermeyen bir seçeneğin yanı sıra iki deri kaplama seçeneği de sunuluyor. Bu arada, yerleşik müzik sistemi inanılmaz bir 19 hoparlöre sahiptir. Bunlar, bas yukarıya doğru yükseltildiğinde sırtınızda hissettiğiniz yankılanma miktarını sınırlamak için tasarlanmış akıllı teknolojiye sahiptir.

Bir 'Edition One' modeli üretime başlayacak ve 12 ay boyunca mevcut olacak ve mat bronz, metalik gümüş veya siyah boya kaplamalarına sahip olacak. Ancak banka yöneticinizle telefonda görüşme zahmetine girmeyin; bu ilk yılın üretiminin tamamı zaten kapandı.

Bundan sonra, SV Ismarlama programı, alıcıların çeşitli iç donanım ve dış boya kaplamaları arasından seçim yapmasına olanak tanıyacak.

Yorumcular, yeni SV'nin nihayet Range Rover markasının son yıllarda İngiliz yapımı olmayan rakiplerine kaptırdığı zeminin çoğunu geri kazandığını göreceğini ve bu erken satışların zaten bu hedefe ulaşıldığını gösterdiğini düşünüyor

Etiketler
defender parts
landrover parts
lrd parts
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın